Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta2086g7508kcal271.1g1460g43.8g73g
Kuivahiiva, annos 11g77g276kcal34.5g30.7g4.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 1618g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g35g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow160g1444kcal0g0g160.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7952g18457kcal611.2g2981.4g417.6g146g
Valittu annoskoko3976g9229kcal305.6g1490.7g208.8g73g
Annoskoko puolitettuna1988g4614kcal152.8g745.4g104.4g36.5g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132