Brie-Parsa keitto

Leikkaa parsasta nuput irti, pilko varret.

Vartta voi kuoria ensin, jos kuori on kovin paksu.

Silppua sipuli.

Kuullota sipuli kattilassa (voit laitta hieman öljyä).

Lisää joukkoon vehnäjauhot, anna kuullottua hetki.

Lisää joukkoon vettä n. 5-6dl.

Sekoita hyvin ja anna kiehua.

Laita kiehuvaan veteen varret, sipuli ja kanaliemikuutio.

Liemikuution sijaan voi käyttää ihan vain suolaa.

Anna kiehua muutama minuutti, lisää juusto palasina.

Anna kiehua keitoksi.

Keittoa voi maustaa pienellä määrällä valkosipulijauhetta (tai valkosipulia) ja valkopippurilla.

Keitä parsan nuput erillään, vain muutaman minuutin, jotta parsa pysyy kirkkaan vihreänä.

Soseuta nuput ja aikaisemmin keitetty pohja tasaiseksi sauvasekoittimella.

Lisää nuppusose keittoon.

Jos keitto tahtoo jäädä liian laimeaksi, voi sitä lopussa vielä suurustaa vehnäjauholla.

Sekoita vehnäjauho ensin hyvin pieneen määrään vettä, ja lisää vasta sitten keittoon.

Anna kiehua hetki pienellä liekillä.

Vettä kannattaa lisätä vähitellen tarkkaillen samalla keiton koostumusta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 442 grammaa

Ap
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)23g59kcal2.9g2.7g4g0.1g
Sipuli (käsittelemätön)65g18kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Brie/camambert valkohomejuusto, annos 50g450g1574kcal121.4g0g121.4g0g
Vesi2249g0kcal0g0g0g0g
Parsakaali brokkoli 1125g394kcal52g21.9g3.4g28.1g
Vehnäjauho puolikarkea 68g232kcal6.9g47.2g0.8g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7956g4552kcal368g149.8g259.4g63.4g
Valittu annoskoko3978g2276kcal184g74.9g129.7g31.7g
Annoskoko puolitettuna1989g1138kcal92g37.5g64.9g15.9g
Arvot/100g100g57kcal4.6g1.9g3.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=52684