Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali160g34kcal1.9g5.4g0.3g3.4g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g40g51kcal6g0g3.6g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Siirappi 14g42kcal0g10.4g0g0g
Soijakastike 6g3.6kcal0.3g0.6g0g0g
Korppujauho 2.5g9kcal0.3g1.9g0g0.1g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g33g18kcal1g2.1g0.7g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g60g73kcal1.4g14.8g0.9g1.2g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g40g56kcal7.6g0g2.8g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.1g3.1kcal0.1g0.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana796g630kcal38.2g74.4g20.6g10.8g
Valittu annoskoko398g315kcal19.1g37.2g10.3g5.4g
Annoskoko puolitettuna199g158kcal9.6g18.6g5.2g2.7g
Arvot/100g100g79kcal4.8g9.3g2.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=113364