Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g4.5g2.7kcal0.6g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 90g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 4.1g36kcal0g0g4.1g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 3g9kcal0g2.2g0g0g
Kurpitsa 150g24kcal1.1g3g0.2g3g
Vehnäjauho puolikarkea 135g463kcal13.8g94.5g1.6g4.7g
Kananmuna kuoreton 8.3g12kcal1g0g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana797g1093kcal33g199.4g13.4g15.4g
Valittu annoskoko398g546kcal16.5g99.7g6.7g7.7g
Annoskoko puolitettuna199g273kcal8.3g49.9g3.4g3.9g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=252206