Lohinen ruis-riisirisotto

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

Lisää ruis-riisisekoitus ja keitä 15-20 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Riisin kiehuessa kuori punasipuli ja omena.

Hienonna sipuli ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.

Leikkaa myös graavilohi pieniksi paloiksi.

Revi rucolan lehdet pienemmiksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuumenna sipulia, omenaa ja herneitä.

Mausta kalamausteella.

Sekoita kuumaan ruis-riisisekoitukseen kasvisseos, lisää sekaan kala ja rucola.

Mausta sitruunamehulla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Naanu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton63g13kcal0.2g1g0g0.1g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g501g265kcal28.5g26.5g5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl13g113kcal0g0g12.5g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g75g11kcal0.8g1.5g0.2g1.1g
Graavilohi, maustettu, annos 50g376g695kcal51.4g7.1g51.1g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 376g168kcal0.7g35.4g0.4g6.8g
Punasipuli, kuorittu, 100g50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Riisi & ruis (Risella)751g2553kcal67.6g533.2g14.3g60.1g
Kasvisliemi kuutio vähärasvainen Maggi25g48kcal0.8g6.8g2g0.1g
Vesi1752g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7960g7758kcal301.4g1227.8g171.2g138.2g
Valittu annoskoko3980g3879kcal150.7g613.9g85.6g69.1g
Annoskoko puolitettuna1990g1940kcal75.4g307g42.8g34.6g
Arvot/100g100g98kcal3.8g15.4g2.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66201