Paleo-mutakakku

Erottele valkuaiset keltuaisista.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vaahdota steviasokeri keltuaisten kanssa.

Sulata voi kattilassa, lisää lopuksi suklaa voin joukkoon, laita levy pois päältä ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

Anna jäähtyä.

Rouhi hasselpähkinät, sekoita suklaa-voiseokseen.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin suklaa, sen jälkeen 1/3 valkuaisvaahdosta.

Lisää loppu valkuaisvaahto varovasti taikinan sekaan nostelemalla, taikinaan saa jäädä valkoisia laikkuja.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Jos haluat kiinteämmän kakun, jätä kakku hetkeksi uunin jälkilämpöön.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Dummy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu1625g2047kcal178.7g4.9g146.2g0g
Voi 597g4333kcal7.1g2.4g485.6g0g
Suklaa tumma, Ecuador 70% Extra Bitter 125g1195g6116kcal106.3g348.8g477.8g70.5g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g179g717kcal0g177.4g0g0g
Hasselpähkinä 388g2500kcal54.7g13.2g236.8g67.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7968g31427kcal693.6g1093.4g2692.8g276.8g
Valittu annoskoko3984g15714kcal346.8g546.7g1346.4g138.4g
Annoskoko puolitettuna1992g7857kcal173.4g273.4g673.2g69.2g
Arvot/100g100g394kcal8.7g13.7g33.8g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378363