Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1350g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g360g1376kcal54g270.1g10.8g29.5g
Hiiva, 50g90g55kcal11.8g1g0.4g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl450g1575kcal63g288.1g14g24.8g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 22g88kcal0g21.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1620g5560kcal165.1g1134.3g19.4g56.7g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl90g810kcal0g0g90g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7992g18927kcal587.8g3430.2g269.2g222g
Valittu annoskoko3996g9464kcal293.9g1715.1g134.6g111g
Annoskoko puolitettuna1998g4732kcal147g857.6g67.3g55.5g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073