Klementiinikakku

Laita klementiinit tai mandariinit kiehumaan n. 2 tunniksi, jonka jälkeen nosta jäähtymään.

Kun klementiinit ovat jäähtyneet, leikkaa ne puoliksi ja poista siemenet.

Leikkaa kuorineen ja lihoineen pieniksi kuutioiksi.

Voitele halkaisijaltaan 20cm kakkuvuoka ja leikkaa pohjalle leivinpaperi.

Jauha mantelirouhe yleiskoneessa hienoksi (ei haittaa vaikka jää sattumia).

Vatkaa munat, lisää sokeri, mantelijauhe ja leivinjauhe, sekoita.

Lisää seokseen pilkotut klementiinit.

Paista kakkua uunissa 200-230 asteessa n. 1 tunti.

Kun paistoaikaa on kulunut n. 40min laita kakun päälle folio, jotta kakun pinta ei pala.

Kakku on valmis kun sitä pistettäessä hammastikulla tikkuun ei tartu taikinaa.

Klementiinien tilalla voi käyttää myös limeä tai sitruunaa, mutta tällöin sokerin määrää kannattaa lisätä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Embo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl795g4594kcal167.7g42.1g401.5g92.2g
Mandariini kuorittu 1350g610kcal6.9g112g4g25.6g
Sokeri 750g3044kcal0g749.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1080g1361kcal118.8g3.2g97.2g0g
Leivinjauhe 21g37kcal1.1g7.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7992g19293kcal589g1829g1005.4g235.8g
Valittu annoskoko3996g9646kcal294.5g914.5g502.7g117.9g
Annoskoko puolitettuna1998g4823kcal147.3g457.3g251.4g59g
Arvot/100g100g241kcal7.4g22.9g12.6g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=148984