Mummon leipä

Tee löysä juuri ja anna nousta puoli tuntia.

Lisää loput jauhot.

Kohota jälleen.

Leivo 2 leipää/limppua.

Kohota.

Paista 225astetta, n. 30 min. Voitele paistetut leivät laihalla vesi-siirappiseoksella.

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Kelkiira
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 3.3g10kcal0g2.4g0g0g
Hiiva 0.6g0.5kcal0.1g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 3.1g10kcal0.3g1.7g0.1g0.4g
Grahamjauho 6.3g21kcal0.7g3.8g0.1g0.6g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g15g53kcal2g9.9g0.4g0.8g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g187kcal6.2g35.6g1.2g3.6g
Valittu annoskoko40g93kcal3.1g17.8g0.6g1.8g
Annoskoko puolitettuna20g47kcal1.6g8.9g0.3g0.9g
Arvot/100g100g234kcal7.8g44.5g1.5g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=111646