Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g3.9g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Tomaatti 10g2.2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Kurkku 5.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sipuli 1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 2.6g4.1kcal0g0g0.4g0.1g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g10g27kcal1.8g0.2g2.1g0g
Oregano, kuivattu 0g0.1kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 4.4g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Oliiviöljy 1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Viinietikka 0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g105kcal4g2g8.6g0.6g
Valittu annoskoko40g52kcal2g1g4.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna20g26kcal1g0.5g2.2g0.2g
Arvot/100g100g131kcal5g2.5g10.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512