Kukkakaalivuoka

2 kukkakaalia
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 munaa
suolaa
yrettisuolaa
valkopippuria
juustoraastetta

Keitä kukkakaali melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

Valmista sillä aikaa kastike.

Sulata rasva kattilassa.

Lisää vehnäjauhot, kiehauta.

Vatkaa joukkoon maito ja keitä n. 5 min. Mausta valkopippurilla ja varovasti suolalla.

Lisää kastikkeen vähän jäähdyttyä munat.

Laita keitetyt kukkakaalit palasina voidellun uunivuoan pohjalle.

Ripottele pinnalle yrttisuolaa.

Kaada kukkakaalien päälle kastike.

Lisää lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n. 30 min eli kunnes pinta on kauniin ruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 215 grammaa

Duumimamma
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 19g4.5kcal0.3g0.4g0.1g0.4g
Voi, 1 tl, 5 g1.2g8.5kcal0g0g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.5g5.2kcal0.2g1.1g0g0.1g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 16g10kcal0.5g0.7g0.5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa1.6g4.7kcal0.4g0g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 1.7g2.4kcal0.2g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana81g70kcal3.2g4.4g4.2g1g
Valittu annoskoko40g35kcal1.6g2.2g2.1g0.5g
Annoskoko puolitettuna20g18kcal0.8g1.1g1.1g0.3g
Arvot/100g100g87kcal4g5.5g5.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=216474