Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali24g5kcal0.3g0.8g0g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g1.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Puuroriisi1.1g3.9kcal0.1g0.9g0g0g
Sipuli (kuorittu)4.1g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 9g21kcal1.8g0g1.6g0g
Siirappi 0.9g2.8kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana82g69kcal4.6g5.4g3.2g1.2g
Valittu annoskoko41g35kcal2.3g2.7g1.6g0.6g
Annoskoko puolitettuna20g17kcal1.2g1.4g0.8g0.3g
Arvot/100g100g85kcal5.6g6.6g3.9g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318