Pienempi jauhelihakastike Special Al Meira

Kuori n.4 pientä ja keskikokoista sipulia (kuorittuna n.136g, kun ylimääräiset sisukset, kuoret ja kalvot on poistettu), Kuori yksi valkosipulinkynsi (kuorittuna n. 7g), pilko sipulit ja valkosipulit pieniksi ja laita kulhoon odottamaan.

Laita isolle teflonpannulle öljyä n.20-25g.

Väännä levy kuutoselle ja anna pannun tulla kuumaksi.

Laita pilkotut sipulit ja valkosipulit kuumalle pannulle, pyörittele hyvin öljyssä ja kuullota, älä polta karrelle! Kun sipulit ovat kuulottuneet, laita kaikki jauheliha (n.400g) pannulle ja ruskista huolellisesti.

Sekoita pannussa olevat sipulit jauhelihan joukkoon hyvin.

Kun jauheliha on ruskistettu kunnolla, mausta mustapippurilla, suolalla ja aromimausteella maun mukaan.

Hyppysellinen kaikkea.

Kaada tämän jälkeen purkki basilikalla maustettua tomaattimurskaa joukkoon ja sekoita ainekset.

Väännä levy tässä kohtaa neloselle.

Sekoita n.20g maizenaa n.250g jääkylmää vettä ja sekoittamisen jälkeen kaada suuruste jauhelihan joukkoon pannuun.

Lisää tämän jälkeen n.22 g tomaattiketsuppia makua antamaan.

Lisää myös n.250g vettä ja anna hetken kuplia.

Tämän jälkeen väännä levy kakkoselle ja lisää 250g, eli yksi purkki vähärasvaista ruokakermaa.

Anna kastikkeen muhia n.15 min vielä ykkösellä ja tarjoile! Hyvää ruokahalua! :) Ps. lisukkeeksi sopivat spaghetti, perunamuusi, lohkoperunat jne..

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman89g151kcal10.6g0g8.9g0g
Sipuli (kuorittu)35g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl4.4g40kcal0g0g4.4g0g
Tomaattimurska 94g28kcal0.5g5g0.2g1.8g
Maizena vaalea suuruste (Unilever), annos 5g4.4g16kcal0g3.7g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 111g0kcal0g0g0g0g
Ketsuppi, Heinz, reduced sugar & salt (Heinz)4.9g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Valkosipuli 1.6g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)56g47kcal0.6g1.9g3.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana800g594kcal24.8g26.8g35.2g4.8g
Valittu annoskoko400g297kcal12.4g13.4g17.6g2.4g
Annoskoko puolitettuna200g149kcal6.2g6.7g8.8g1.2g
Arvot/100g100g74kcal3.1g3.4g4.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=159429