Kauraporkkanasämpylä (kuituinen)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva.

Sekaan suola, sokeri, kaurahiutaleet/leseet ja öljy.

Lisää porkkanaraaste.

Lopuksi jauhoa.

Anna taikinan kohota noin 40min.

Nostele puolen nyrkin kokosia paloja pellille.

Käytin lusikoita jolloin sain kuoheuden säilymään.

Voitele kananmunalla.

Uuni 225 astetta ja 20min.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Redreaper
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 147g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 15g11kcal1.9g0.2g0.1g1g
Sokeri 2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Suola, annos 3g8.8g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukkaöljy 16g141kcal0g0g15.9g0g
Kaurahiutale kuituinen Sydänystävä (1dl = 35g)21g68kcal3.3g10.7g1.4g2.7g
Porkkana 59g19kcal0.4g3.3g0.1g1.5g
Myllärin hurjan viljainen sämpyläaines (37g)55g191kcal6.6g35.3g2.7g3g
Hiivaleipävehnäjauho 77g250kcal9.3g45.5g2.1g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana800g1379kcal43g194.8g44.6g24.8g
Valittu annoskoko400g690kcal21.5g97.4g22.3g12.4g
Annoskoko puolitettuna200g345kcal10.8g48.7g11.2g6.2g
Arvot/100g100g172kcal5.4g24.4g5.6g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=265138