Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 150g62kcal1.5g6.1g1.2g5.5g
Valkoviini kuiva 94g64kcal0.3g0.6g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl37g47kcal0g7.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 56g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 56g228kcal0g56.1g0g0g
Liivate 7.5g26kcal6.4g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana801g854kcal16.4g140.6g2.4g11g
Valittu annoskoko400g427kcal8.2g70.3g1.2g5.5g
Annoskoko puolitettuna200g213kcal4.1g35.2g0.6g2.8g
Arvot/100g100g107kcal2g17.6g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146370