Pestopasta

- 280 g pastaa, esim.

tagliatelle
- 400 g broilerin fileesuikaleita

Pesto:
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 dl raastettua parmesania
- 1 dl pinjansiemeniä tai auringonkukansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria

Peston valmistus:
- Kuori valkosipulit.

- Nypi basilika, leikkele saksilla pieneksi.

- Laita valkosipuli (voi puristaa valmiiksi), basilika ja siemenet monitoimikoneeseen tms. Sekoita.

- Lisää parmesan.

- Sekoita kunnes kaikki on soseena.

- Lisää öljy ohuena vanana.

- Mausta pesto suolalla ja pippurilla.

- Keitä pasta kevyesti suolatussa vedessä.

- Sekoita pesto hyvin valutettuun pastaan.

- Sekaan voi halutessaan ruskistaa esim.

broileria.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Ankkuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.9g4.1kcal0.3g0.6g0g0.1g
Basilika, tuore 5.6g1.5kcal0.2g0.1g0g0.1g
Parmesan formaggio da pasta19g86kcal7.5g0g6.2g0g
Auringonkukansiemen 19g111kcal4.3g2.4g9.3g1.1g
Oliiviöljy 34g298kcal0g0g33.7g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.4g1kcal0g0.1g0g0.1g
Pasta/spagetti keskiarvo, keitetty169g236kcal8.7g47.1g1.1g5.7g
Broileri, rintafilee, nahaton 150g161kcal34.6g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana801g1796kcal111.2g100.6g105g14.2g
Valittu annoskoko400g898kcal55.6g50.3g52.5g7.1g
Annoskoko puolitettuna200g449kcal27.8g25.2g26.3g3.6g
Arvot/100g100g224kcal13.9g12.6g13.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383217