Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g28g205kcal0.3g0.3g22.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 37g125kcal3.7g25.6g0.4g1.3g
Sokeri 3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g5.6g3.6kcal0.2g0g1.4g0g
Vesi8.4g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g56g191kcal1.1g1.7g19.7g0g
Kananmuna kuoreton 16g22kcal1.9g0g1.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.6g19kcal0.6g3.9g0.1g0.2g
Sokeri 10g41kcal0g10.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.4g5.6kcal0g1.4g0g0g
Raparperi 193g65kcal1.3g10.6g0.2g2.7g
Sokeri 24g97kcal0g23.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 5.9g20kcal0g4.8g0g0.1g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g7g41kcal1.5g0.7g3.6g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana801g1699kcal21.2g172.8g99g10g
Valittu annoskoko400g850kcal10.6g86.4g49.5g5g
Annoskoko puolitettuna200g425kcal5.3g43.2g24.8g2.5g
Arvot/100g100g212kcal2.6g21.6g12.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=427431