Valkosipulikermaperunat Special Al Meira

Kuori n.4 kg perunoita, kuorittuna n.2,5kg.

kolme isoa valkosipulin kynttä.

Raasta pala juustoa.

ota iso uunivuoka ja voitele öljyllä (n.10g), siivuta perunat n.0,5cm paksuisiksi ja laita n.800g kerroksissa vuokaan.

Jokaisen kerroksen päälle yksi valkosipulin kynsi pieneksi murskattuna, suolaa, mustapippuria, perunamaustetta ja aromimaustetta.

Kun kaikki perunat on siivutettu ja vuoassa, laita juustoraaste tasaisesti perunoiden päälle ja kaada pari purkkia kevytruokakermaa tasaisesti perunoiden päälle.

Laita uuniin reiluksi tunniksi 200C.

Nauti hyvän lihan tms. kera!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 200 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 3173g2416kcal59.7g491.8g6.3g31.7g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Polar-juusto 15%150g390kcal46.5g0g22.5g0g
Flora kevyt ruoka 7%625g531kcal6.2g28.1g43.7g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g13g29kcal1.4g4.8g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8000g6776kcal231g1056.4g146g64.2g
Valittu annoskoko4000g3388kcal115.5g528.2g73g32.1g
Annoskoko puolitettuna2000g1694kcal57.8g264.1g36.5g16.1g
Arvot/100g100g85kcal2.9g13.2g1.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172536