Valkosipulilevite, Maidoton, gluteeniton, munaton

150 g kuorittuja valkosipulin kynsiä
40 g juoksevaa hunajaa
½ (30g) sitruunan mehua puristettuna
30 g Kylmäpuristettu luomu rypsiöljyä

1) Valkosipulin kynnet kuoritaan ja kuutioidaan puukolla pieneksi silpuksi
2) Juokseva hunaja sekoitetaan joukkoon
3) Samoin sitruunasta puristettu mehu
4) Joukkoon lisätään vielä rypsiöljy
5) Sekoitetaan

Hunaja, sitruuna mehu ja rypsiöljy vähentävät seoksen tulisuutta.

Seosta käytetään esim voileivän päällä tai minkä tahansa ruuan lisäkkeenä.

Seos on erinomainen lisäke ja tehokas flunssan taltuttaja.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 13 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 2400g2599kcal189.6g391.2g14.4g50.4g
Hunaja640g2144kcal6.4g524.8g0g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore480g120kcal0g43.2g0g0.5g
Kylmäpuristettu luomu rypsiöljy (Rainbow), annos 5g480g4320kcal0g0g480g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8000g18366kcal392g1918.4g988.8g101.8g
Valittu annoskoko4000g9183kcal196g959.2g494.4g50.9g
Annoskoko puolitettuna2000g4592kcal98g479.6g247.2g25.5g
Arvot/100g100g230kcal4.9g24g12.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=313384