Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 1082g431kcal37.2g43.9g6.5g21.6g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )54g486kcal0g0g53.6g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g451g2706kcal94.7g29.8g243.5g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g135g775kcal23.9g9.5g67.1g16g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g203g1827kcal0g0g203g0g
Sitruunamehu, laimentamaton203g43kcal0.6g3.2g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Hunaja 63g209kcal0.3g51g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 1804g3042kcal354g21.6g171.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8028g19072kcal1024.2g323.8g1490.4g76.4g
Valittu annoskoko4014g9536kcal512.1g161.9g745.2g38.2g
Annoskoko puolitettuna2007g4768kcal256.1g81g372.6g19.1g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=435824