Janssoninkiusaus sunnuntaina

Hauduta sipulisilppua hetki voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma, huuhdo loppu kerma tölkistä tilkalla maitoa.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 2670g2033kcal50.2g413.9g5.3g26.7g
Sipuli 445g135kcal5.6g21.4g0.9g7.6g
Janssonfileet (rainbow)445g645kcal44.5g57.9g25.4g0g
Kuohukerma,valio,2dl356g1211kcal7.1g10.7g124.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g45g325kcal0.4g0.4g35.6g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g11g33kcal1.9g4.4g0.9g1.9g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 45g20kcal1.3g2.1g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8032g8803kcal222g1021.6g386.8g72.4g
Valittu annoskoko4016g4402kcal111g510.8g193.4g36.2g
Annoskoko puolitettuna2008g2201kcal55.5g255.4g96.7g18.1g
Arvot/100g100g110kcal2.8g12.7g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101083