Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 67g72kcal5.6g9.3g0.2g4.7g
Herne 53g37kcal2.7g5g0.2g1.7g
Punasipuli, kuorittu, 100g40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Omena, keskikokoinen 200g100g34kcal0.2g7.1g0.3g1.8g
Oliiviöljy 13g118kcal0g0g13.3g0g
Viinietikka 10g2.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2.7g2.9kcal0.2g0.4g0g0.1g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g17g95kcal2.9g3.9g8.3g2g
Peruna, keskikokoinen 60g100g60kcal1.5g13g0.1g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana804g862kcal27.2g81.2g45g23.8g
Valittu annoskoko402g431kcal13.6g40.6g22.5g11.9g
Annoskoko puolitettuna201g216kcal6.8g20.3g11.3g6g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204