Kevyemmät lihapullat

1dl korppujauhoja
2dl kevyt kermaviiliä (Valio3,5%)
1 kananmuna
400g jauhelihaa HK:n kevyt paistijauheliha 7%
1 keskikokoinen sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta
1,5 tl paprikajauhetta

Valmistus:

Laita uuni päälle 225 asteeseen.

Kaada kermaviili taikinakulhoon.

Sekoita mausteet hyvin kermaviilin sekaan.

Lisää seokseen korppujauhot hyvin sekoittaen.

Tämän jälkeen lisää muna ja jauheliha (käsin).

Hienonna sipuli pieneksi ja lisää joukkoon.

Pyörittele jauhelihapalleroita vedellä kostutetuissa käsissä pelille.

Kypsennä uunin keskitasossa noin 15-25min.

Huom.

Kevyt jauhelihasta tehdyistä lihapullista ei tule tumman ruiskeita, vaan ne jäävät melko haaleiksi.

Hyvää tuli kuitenkin ja kevyempää!

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 34 grammaa

Noppe86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen200g278kcal38g0g14g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)50g185kcal6.9g36.2g1.2g2g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)100g65kcal3.2g4.8g3.5g0g
Kanamuna, paistettu (pirkka)25g55kcal3.3g0.1g4.7g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Paprikajauhe 0.2g0.8kcal0g0g0g0.1g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.2g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana804g1184kcal103.4g85g47g5g
Valittu annoskoko402g592kcal51.7g42.5g23.5g2.5g
Annoskoko puolitettuna201g296kcal25.9g21.3g11.8g1.3g
Arvot/100g100g147kcal12.9g10.6g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=94867