Peruna-papusalaatti

Liota ja keitä pavut ja herneet pakkauksen ohjeen mukaan.

(Voi korvata myös säilykepavuilla ja herneillä mutta eivät ole yhtä hyviä.) Itse olen jäänyt koukkuun kuivattuihin papuihin ja herneisiin! Niitä on helppo tehdä vaikka pakkaseen annosrasioihin: yleensä riittää, kun pavut tai herneet laittaa illalla likoamaan, keittää aamulla tunnin verran ja sitten jäähdyttää ja pakastaa, pusseissa ja rasioissa on ohjeet!

Pilko sipuli ja omena, murskaa valkosipuli.

Keitä peruna ja kuutioi se. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hieman.

Sekoita kaikki ainekset, lisää joukkoon öljy, etikka, suolaa ja mausteita maun mukaan.

Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Papu valkoinen, keitetty 666g716kcal56.1g93.2g2.3g46.6g
Herne 533g367kcal26.9g49.8g2.1g16.5g
Punasipuli, kuorittu, 100g399g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Omena, keskikokoinen 200g998g339kcal2g70.9g3g18g
Oliiviöljy 133g1177kcal0g0g133.1g0g
Viinietikka 100g21kcal0g0.5g0g0g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Seesaminsiemen kuorimaton (Go green), annos 5g166g953kcal29.5g38.9g82.5g19.6g
Peruna, keskikokoinen 60g998g599kcal15g129.8g1g9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8040g8619kcal273.6g813.2g450g234.2g
Valittu annoskoko4020g4309kcal136.8g406.6g225g117.1g
Annoskoko puolitettuna2010g2155kcal68.4g203.3g112.5g58.6g
Arvot/100g100g107kcal3.4g10.1g5.6g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85204