Eevan hernesoppa

Laita herneet illalla kattilaan likoamaan 2 litraan kylmää vettä.

Aamulla vaihda tilalle puhdas vesi, kaksi litraa, ja ala keittää.

Keittele tunti-kaksi, lisää joukkoon lihaliemi ja jatka keittämistä.

Lisää mukaan kuutioitu savukinkku ja keittämisen loppuvaiheessa suola ja pari teelusikallista meiramia ja halutessasi loraus sinappia.

Itse en laita sipulia keittoon, koska herneetkin jo ovat vatsalle kovaa tavaraa, mutta halutessasi voit laittaa yhden silputun sipulin mukaan tunnin keittämisen jälkeen.

Muista pitää lämpötila alhaisena ja sekoita keittoa välillä huolella ettei se jämähdä kattilan pohjaan kiinni.

Keitto on parasta, kun se on saanut kypsyä hiljaisella tulella pitkään, jopa nelisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 461 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne, kuivattu, Rainbow73g206kcal13g46.3g0.7g7.3g
Savukinkku (Kivikylä), annos 20g36g53kcal8g1.5g1.1g0g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.6g4.5kcal0.2g0.3g0.3g0g
Vesi292g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana807g526kcal42.4g96.2g4.2g14.6g
Valittu annoskoko403g263kcal21.2g48.1g2.1g7.3g
Annoskoko puolitettuna202g132kcal10.6g24.1g1.1g3.7g
Arvot/100g100g65kcal5.3g11.9g0.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337357