Rahkajuusto-Oopsit

Valmistetaan samaan tapaan kuin normaalitkin Oopsit.

Tuorejuuston tilalla käytetty maitorahkaa ja "mausteena" juustoraastetta.

Erottele valkuaiset & keltuaiset.

Vispaa valkuaiset napaksi vaahdoksi (ei kuitenkaan marengiksi asti).

Sekoita keltuaiset rahkan, leivinjauheen (hyppysellinen?) ja juustoraasteen kanssa sekaisin.

(halutessa suolaa hitunen tai maun mukaan.)

Yhdistä keltuaissekoitus valkuaisiin kevyesti nostellen/sekoitellen, siten ettei rakenne hajoa, mutta taikina on kuitenkin tasaista (valkuaisvaahto ei "pistä silmään" ;) .

Nostele taikinasta varovasti esim.

lusikalla pellille halutun kokoisia "palleroita" ja paista noin 30 min 150°C:ssa.

8 isohkoa oopsia.

Kannattaa testata mausteissa myös (ilman juustoa) kaardemummaa!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 42 grammaa

Sugarmindy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maustamaton rasvaton rahka (Rainbow), annos 250g1215g850kcal145.7g48.6g6.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 2186g2744kcal240.5g5.7g197.2g0g
Leivinjauhe 24g43kcal1.3g9.2g0g0.1g
Sinileima emmental juusto (Valio), annos 20g607g2368kcal176.1g0g182.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8064g12010kcal1127.2g127g771g0.2g
Valittu annoskoko4032g6005kcal563.6g63.5g385.5g0.1g
Annoskoko puolitettuna2016g3003kcal281.8g31.8g192.8g0.1g
Arvot/100g100g149kcal14g1.6g9.6g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=198059