Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g919g552kcal13.8g119.5g0.9g8.3g
Vesi1239g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste320g80kcal2.9g15.3g1g9.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g13kcal0.9g2g0.1g0.2g
Rypsiöljy rainbow10g86kcal0g0g9.6g0g
Sipuli, kokonainen 50g81g22kcal1g3.9g0.2g0.6g
Sokeri8g32kcal0g8g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g959g336kcal9.6g62.3g4.8g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 120g332kcal2.4g3.6g33.6g0g
Jauheliha, sika-nauta 365g809kcal63.9g0g62.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8064g4523kcal189g429.2g224.6g36.8g
Valittu annoskoko4032g2261kcal94.5g214.6g112.3g18.4g
Annoskoko puolitettuna2016g1131kcal47.3g107.3g56.2g9.2g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188