Hapankorppuiset jauhelihapihvit (pirkka)

5 (n. 35 g) hapankorppua
1 dl maitoa tai vettä
1 sipuli
400 g jauhelihaa
1 kananmuna
2 tl pizzamaustetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Täyte:

1 (200 g) omena

Pinnalle:

5 (n. 35 g) hapankorppua

Vaihe 1

Hienonna mureketaikinaan tulevat hapankorput monitoimikoneella.

Hienonna myös pinnalle tulevat hapankorput, voit jättää ne hieman karkeammaksi.

Vaihe 2

Sekoita murekkeen hapankorput ja maito.

Anna pehmentyä noin 10 minuuttia.

Vaihe 3

Hienonna sipuli.

Sekoita hapankorppuseoksen joukkoon sipuli, jauheliha ja muna.

Mausta pizzamausteella, suolalla ja pippurilla.

Vaihe 4

Kuori omena, poista siemenkota ja viipaloi.

Pyöritä mureketaikinasta pötkö, jaa se 8 osaan.

Painele 4 palaa murekeseosta pyöreiksi pihveiksi leivinpaperin päälle pellille.

Nosta päälle omenaviipaleet.

Muotoile lopuista mureketaikinapaloista omenoiden päälle kannet.

Painele pihveiksi.

Ripottele pihvien päälle hapankorppumurut ja painele ne kädellä kiinni pihveihin.

Vaihe 5

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankorppu (Oululainen)31g113kcal3.7g18.4g0.9g7g
Maito, Kevyt44g20kcal1.4g2.1g0.7g0g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Jauheliha nauta-sika 20% 400g175g437kcal30.6g0g35g0g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal3g0.1g2.5g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 87g39kcal0.2g8.2g0.1g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana808g1311kcal79g61.8g78.6g18.6g
Valittu annoskoko404g656kcal39.5g30.9g39.3g9.3g
Annoskoko puolitettuna202g328kcal19.8g15.5g19.7g4.7g
Arvot/100g100g162kcal9.8g7.6g9.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275433