Sveitsiläinen maalaisleipä

Liuota hiiva veteen, lisää ruisjauhot ja 6 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Lisää suola, öljy ja 3 dl vehnäjauhoja.

Kohota tunti.

Vaivaa loput jauhot taikinaan ja leivo noin 40 cm pitkäksi leiväksi.

Kohota 30 min. Tee viiltoja leivän pintaan, voitele vedellä ja paista uunin alaosassa 275 astetta 15 min, 200 astetta toiset 15 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Vauva176
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1255g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g1004g3061kcal97.4g615.3g20.1g145.5g
Vehnäjauho puolikarkea 1631g5597kcal166.2g1141.7g19.6g57.1g
Hiiva 63g47kcal8.2g0.7g0.3g4.3g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl75g678kcal0g0g75.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8080g18764kcal543.6g3515.4g230.6g413.8g
Valittu annoskoko4040g9382kcal271.8g1757.7g115.3g206.9g
Annoskoko puolitettuna2020g4691kcal135.9g878.9g57.7g103.5g
Arvot/100g100g232kcal6.7g43.5g2.9g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139580