Juustoinen lihamureke

1. Silppua sipuli ja valkosipulit ja kullota ne pannulla pienessä öljymäärässä.

Lisää hiukan jäähtyneenä jauhelihan joukkoon.

2. Kuori perunat ja raasta hienoksi.

Lisää lihan joukkoon.

3. Sekoita lihan joukkoon musa ja mausteet ja vatkaa mureke kuohkeaksi.

4. Levita seoksesta puolet laakean paistosvuoan pohjalle pitkänomaiseksi kerrokseksi.

Lisää murekkeen päälle pippurinen tuorejuusto pieninä nokareina.

Levitä loppu murekeseos juustokerroksen päälle ja siloita se tasaiseksi pinnaltaan.

5. Pursota pinnalle ketsuppia ja sinappia ja tasoita veitsellä ohueksi kerrokseksi.

Ripottele päälle korppujauhoja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30-40 min. Mureke on kypsää, kun haarukalla pistettäessä sisältä ei tule punaista nestettä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Elsax
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1600g2656kcal304g0g160g0g
Sipuli (kuorittu)800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Rypsiöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g28g29kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Peruna, keskikokoinen 60g560g336kcal8.4g72.8g0.6g5g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.6g0g
Jauhelihamauste, annos 15g20g0.6kcal0g0.2g0.2g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 8g22kcal0.9g3.1g0.3g2.1g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 400g693kcal30.4g9.2g60g0g
Ketsuppi, Heinz120g124kcal1.1g28.9g0.1g1.4g
Sinappi 120g158kcal5.3g16.9g7.2g2g
Korppujauho 100g366kcal10.5g74.9g1g5.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8100g10783kcal801.4g499.4g615.6g60g
Valittu annoskoko4050g5392kcal400.7g249.7g307.8g30g
Annoskoko puolitettuna2025g2696kcal200.4g124.9g153.9g15g
Arvot/100g100g133kcal9.9g6.2g7.6g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208727