Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g188g38kcal7.5g7.3g0.2g0g
Hirvenliha, 100g150g168kcal31.7g0g4.5g0g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g5.6g19kcal0.7g3.7g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana814g495kcal82.4g29.8g9.8g3.4g
Valittu annoskoko407g248kcal41.2g14.9g4.9g1.7g
Annoskoko puolitettuna203g124kcal20.6g7.5g2.5g0.9g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234500