Monnen kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi ( 4- 6 dl ). Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ( 1 dl ) ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi ( 4rkl ) sekä mustapippuria ( 1tl) ja meirami ( 4 tl ) padan joukkoon.

Anna kiehua vielä väh. 5 min. Tarjoile esim.

puolukkahillon / -survoksen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Jojostop
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali2336g493kcal28g79.4g4.7g49.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g175g49kcal1.1g10.4g0.4g4.4g
Puuroriisi112g393kcal6.7g85.2g1.9g2.6g
Sipuli (kuorittu)409g110kcal5.3g19.6g0.8g6.9g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 934g2126kcal177.5g0g158.8g0g
Siirappi 93g282kcal0.1g69.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8120g6905kcal437.4g527.6g333.2g126g
Valittu annoskoko4060g3453kcal218.7g263.8g166.6g63g
Annoskoko puolitettuna2030g1726kcal109.4g131.9g83.3g31.5g
Arvot/100g100g85kcal5.4g6.5g4.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399318