Mansikkahyytelökakku

Tein ohjeen mukaisen kakun pieneen irtopohjavuokaan, mutta täytettä tuli turhan paljon.

Kannattaa siis tuplata keksien määrä ja tehdä kakku normaalikokoiseen vuokaan.

Hienonna keksit ja sekoita niihin muutama lusikallinen pilttiä tai muuta vähäsokerista marja- tai hedelmäsosetta.

Taputtele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (reunat kannattaa kelmuttaa).

Seos on aika tahmaista ja huonosti levittyvää, joten sormiin kannattaa hieroa tilkka öljyä, niin homma sujuu helpommin.

Vatkaa vaniljavaahto ja sen sekaan rahka sekä tuorejuusto.

Lisää survotut mansikat ja mausta.

Itse lisäsin steviaa, vaniljaa myllystä sekä hienonnettua sitruunamelissaa.

Purista puolikkaan sitruunan mehu kattilaan, lisää hieman vettä.

Kuumenna kiehuvaksi ja liota liivate (itse käytin 4tl liivatejauhetta, olisi saanut olla enemmän, koska puolet ) nesteeseen.

Lisää seos hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.

Kaada täyte vuokaan ja laita jäkaappiin.

Koristele kakku parin tunnin hyytimisen jälkeen esim.

mansikanpuolikkailla ja sitruunamelissan lehdillä.

Anna hyytyä yhteensä ainakin 4 tunia, mielellään yön yli.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive (täysjyvä, kuitu) (Bisca), annos 13.3g400g1740kcal32g248g68g24g
Piltti, kuningatar220g121kcal1.1g30.8g1.1g2.6g
Flora Vanilla 12%600g1140kcal27g96g72g0g
Maitorahka,maustamaton rasvaton (Rainbow), annos 250g600g384kcal66g24g1.8g0g
Mansikka 1400g651kcal7g117.6g2.8g26.6g
Sitruunamehu, laimentamaton200g42kcal0.6g3.2g0g0.2g
Liivate 48g167kcal41.1g0g0g0g
Philadelphia extra light -tuorejuusto, 5% rasvaa600g600kcal66g18g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8136g9692kcal481.6g1075.2g351.4g106.8g
Valittu annoskoko4068g4846kcal240.8g537.6g175.7g53.4g
Annoskoko puolitettuna2034g2423kcal120.4g268.8g87.9g26.7g
Arvot/100g100g119kcal5.9g13.2g4.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=368106