Kukkakaalipyre

Keitä kukkakaali suolaisessa vedessä pehmeähköksi.

Posta vesi , mutta ota siitä talteen noin puolidesiä myöhemmin lisättäväksi.

Muusaa kukkakaalit sauvasekoittimella vähän, lisää voi, ja jatkaa muusaamista, lisää kerma, valkoviinietikka ja valkopippuri.

Lisää välillä keitinlientä tee hieman perunamusia notkempaa, lisää juustoraaste ja muusaa vielä hetki.

Maista vielä suola ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 407 grammaa

Punahattu60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 1667g397kcal30g36.3g5g38g
Vesi, vesijohtovesi 1667g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka, condimento delicato bianco (Bertolli), annos 100g17g17kcal0g3.5g0g0g
Kerma, Kuohukerma, 0,5 dl333g1190kcal6.7g10g126.7g0g
Valkopippuri 3.3g9kcal0.3g1.4g0.1g0.9g
Juustoraaste, x-tra, 23 % rasvaa333g1000kcal76.7g0g76.7g0g
Voi, 1 tl, 5 g50g365kcal0.5g0.5g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8140g5957kcal228.4g103.4g497g77.8g
Valittu annoskoko4070g2979kcal114.2g51.7g248.5g38.9g
Annoskoko puolitettuna2035g1489kcal57.1g25.9g124.3g19.5g
Arvot/100g100g73kcal2.8g1.3g6.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=370130