Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1997g1198kcal30g259.6g2g18g
Voi 300g2173kcal3.6g1.2g243.5g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen799g264kcal26.4g39.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 300g989kcal6g9g104.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 389g1336kcal39.7g272.6g4.7g13.6g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 80g87kcal6.3g13g0.5g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8148g12201kcal229.2g1208.2g711.8g73.4g
Valittu annoskoko4074g6100kcal114.6g604.1g355.9g36.7g
Annoskoko puolitettuna2037g3050kcal57.3g302.1g178g18.4g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=254258