Kalakeitto Ranskalaisittain

Ohjeet

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi.

Kuori juurekset ja pilko kuutioiksi.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasvikset siinä puuhaarukalla sekoittaen.

Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita, ettei tule kokkareita.

Lisää joukkoon vesi, liemikuutio ja tomaattisose.

3. Paloittele kuoritut perunat pieniksi kuutioiksi.

Lisää ne keittoon paloitellun kalan kanssa ja kypsennä keittoa 10-15 minuuttia.

4. Lisää keittoon katkaravut, ranskankerma, sitruunamehu ja mausteet.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 453 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 563g429kcal10.6g87.3g1.1g5.6g
Porkkana 146g48kcal0.9g8.1g0.3g3.7g
Vesi, vesijohtovesi 2253g0kcal0g0g0g0g
Selleri, annos 50g79g11kcal0.8g2.4g0g0g
Ruokakerma (Pirkka), annos 200g45g54kcal1.3g2.4g4.5g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton23g4.7kcal0.1g0.4g0g0g
Kalaliemikuutio 17g52kcal1.7g5.7g2.4g0.2g
Voi 16g114kcal0.2g0.1g12.8g0g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Lohifilee 451g880kcal84.2g0g60.8g0g
Katkarapu 203g139kcal29.3g0g2.2g0g
Tomaattipyre (Eldorado), annos 70g158g158kcal6.3g31.5g0.6g0g
Valkopippuri 3.4g10kcal0.4g1.4g0.1g0.9g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli 7.9g1.8kcal0.1g0.1g0g0.2g
Timjami, annos 3g3.4g7.2kcal0.3g0.9g0.3g1.3g
Valkosipuli, tuore, silputtu17g18kcal1.3g2.8g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8154g3898kcal277.4g294.8g170.8g27.8g
Valittu annoskoko4077g1949kcal138.7g147.4g85.4g13.9g
Annoskoko puolitettuna2039g975kcal69.4g73.7g42.7g7g
Arvot/100g100g48kcal3.4g3.6g2.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=111674