Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen27g6.9kcal0.2g1.2g0.1g0.5g
Sipuli 9g2.7kcal0.1g0.4g0g0.2g
Valkosipuli 2.2g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Tomaatti 109g25kcal0.6g3.8g0.3g1.5g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha141g169kcal22.5g0g5.3g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g4.7g2.8kcal0.1g0.4g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3.7g13kcal0.4g2.6g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana817g442kcal48.2g17.6g12.4g4.6g
Valittu annoskoko408g221kcal24.1g8.8g6.2g2.3g
Annoskoko puolitettuna204g111kcal12.1g4.4g3.1g1.2g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.2g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=244821