Täytetyt paprikat (Jemista)

Mukailtu resepti kirjasta Kreetalainen keittokirja (Merja Tuominen-Gialitaki)

4 punaista paprikaa
200 g fetaa
2 (isoa) sipulia
2 porkkanaa
1 nippu persiljaa
1 rkl minttua
2 dl riisiä
1 dl oliiviöljyä
suolaa
2 sitruunan mehu

Irrota paprikoista "lakki" ja puhdista sisus.

Keitä riisi.

Sekoita joukkoon raastettu porkkana, paloiteltu feta, puolet öljystä, hienonnettu sipuli, persilja, minttu ja suola.

Täytä paprikat ja asettele uunivuokaan.

Valele loput öljystä vihannesten päälle ja lisää uunivuokaan muutama kupillinen vettä.

Paista 170-asteisessa uunissa noin 1½ tuntia.

Tarkista välillä, että vuoassa on koko ajan hieman vettä.

Lisää tarvittaessa pieniä määriä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Lilli91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika punainen 191g56kcal1.8g8.6g0.8g3.6g
Sipuli (kuorittu)56g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g42g12kcal0.3g2.5g0.1g1.1g
Persilja 1.4g0.4kcal0g0g0g0.1g
Minttu, tuore (-), annos 1g0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Riisi tumma 34g118kcal2.4g24.3g0.8g1.4g
Oliiviöljy 25g224kcal0g0g25.3g0g
Fetajuusto Euroshopper (50g)56g115kcal8.4g1.4g8.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.4g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana817g1082kcal27.2g79g71g14.4g
Valittu annoskoko408g541kcal13.6g39.5g35.5g7.2g
Annoskoko puolitettuna204g271kcal6.8g19.8g17.8g3.6g
Arvot/100g100g133kcal3.3g9.7g8.7g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=390211