Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1120g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 112g84kcal14.7g1.2g0.4g7.7g
Suola, annos 3g22g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma34g108kcal0g24.9g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)896g2867kcal123.6g519.7g28.7g112g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g1792g6272kcal227.6g1245.4g35.8g59.1g
Voi, 1 tl, 5 g112g818kcal1.1g1.1g89.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8176g20296kcal734g3584.6g309g357.6g
Valittu annoskoko4088g10148kcal367g1792.3g154.5g178.8g
Annoskoko puolitettuna2044g5074kcal183.5g896.2g77.3g89.4g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143577