Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1686g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g35g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 112g339kcal0.1g83.3g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g5.6g20kcal2.5g2.2g0.3g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 1237g3760kcal108.2g685.1g23.5g171.9g
Vehnäjauho puolikarkea 731g2507kcal74.5g511.5g8.8g25.6g
Auringonkukansiemen 281g1669kcal64.6g35.4g139.1g16.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8176g16591kcal499.8g2635g343.4g428.8g
Valittu annoskoko4088g8295kcal249.9g1317.5g171.7g214.4g
Annoskoko puolitettuna2044g4148kcal125g658.8g85.9g107.2g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525