Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 281g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 47g142kcal8.4g22.7g0.5g5g
Sipuli (kuorittu)21g5.6kcal0.3g1g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g17g4.7kcal0.1g1g0g0.4g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g44g41kcal7.8g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana819g387kcal33.2g49.4g3.2g11.6g
Valittu annoskoko410g193kcal16.6g24.7g1.6g5.8g
Annoskoko puolitettuna205g97kcal8.3g12.4g0.8g2.9g
Arvot/100g100g47kcal4.1g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275373