Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi187g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 10g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g34g9kcal0.2g2g0.1g0.8g
Peruna, vanha, kuorittu 38g29kcal0.7g5.8g0.1g0.4g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Lohifilee 75g146kcal14g0g10.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 38g124kcal0.7g1.1g13.1g0g
Kalaliemikuutio 4.1g13kcal0.4g1.4g0.6g0g
Voi 5.2g38kcal0.1g0g4.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana819g734kcal32.8g23.4g56.6g3.4g
Valittu annoskoko409g367kcal16.4g11.7g28.3g1.7g
Annoskoko puolitettuna205g184kcal8.2g5.9g14.2g0.9g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=423811