Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1602g386kcal29g35.3g4.8g36.9g
Purjosipuli 321g73kcal5.8g7.7g0.6g6.7g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Rypsiöljy 54g478kcal0g0g54.1g0g
Flora kevyt margariini 40 400g60g222kcal0.3g1.8g24g0g
Kasvisliemi laimennettu 1602g149kcal4.6g6.6g11.5g0.8g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g401g961kcal60.1g12.4g80.1g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8184g4626kcal206g140.6g350.6g90.4g
Valittu annoskoko4092g2313kcal103g70.3g175.3g45.2g
Annoskoko puolitettuna2046g1157kcal51.5g35.2g87.7g22.6g
Arvot/100g100g57kcal2.5g1.7g4.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=187518