Kaalikeitto jauhelihalla ja pekonikuutioilla

Ohjeet painekeittimelle, muulla kattilalla keitto aika 1-2 tuntia.

-Kuoritaan ja paloitellaan sipulit ja kasvikset
-Laitetaan kattilaan hiukan vettä ja lihaliemikuutio kuumenemaan
-Kuumennetaan pekonipalat, jossa kuullotellaan sipulit, joiden päälle ripotellaan suola ja sokeria ja mausteet.

-Ruskistetaan jauheliha, joka maustetaan ja lisätään paistipannuun
-Sitten kuullotellaan kaalisuikaleet ja pyöräytetään pannun kautta myös porkkana- ja perunan palaset
-Kaadetaan pilkotut vihannekset ja kaadetaan vettä painekattilaan niin, että kaikki peittyvät hyvin
-Lisätään siirappi
-Annetaan kiehua paineen kohottua 6 minuuttia..

Lisätään lihat ja loput ainekset, kiehautetaan puolipaineelle ja jätetään muhimaan sammutetulle levylle kunnes paineet on hävinneet.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 455 grammaa

Jujaka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)9g25kcal0.8g1.6g1.7g0g
Sokeri 1.8g7.3kcal0g1.8g0g0g
Pekoni (Dulano)113g288kcal20.3g3.6g21.4g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha360g598kcal68.4g0g36g0g
Soijakastike 16g10kcal0.8g1.5g0g0g
Chilikastike, Santa Maria (annos 1 rkl 20g)4.5g9kcal0g2.2g0g0g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Siirappi, tumma27g86kcal0g20g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3.6g3.7kcal0.3g0.6g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Porkkana 203g66kcal1.3g11.3g0.4g5.2g
Peruna, keskikokoinen 60g158g95kcal2.4g20.5g0.2g1.4g
Vesi, vesijohtovesi 2251g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali855g180kcal10.3g29.1g1.7g18g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8190g2810kcal212.6g196.4g123.4g54.8g
Valittu annoskoko4095g1405kcal106.3g98.2g61.7g27.4g
Annoskoko puolitettuna2048g703kcal53.2g49.1g30.9g13.7g
Arvot/100g100g34kcal2.6g2.4g1.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101918