Kreikkalainen salaatti

1 ps (150 g) Pirkka Provencen salaattisekoitusta
4-5 tomaattia
1/2 kurkkua
1 iso sipuli
20 Pirkka mustaa oliivia
1 tlk (385 g) Pirkka salaattijuustokuutioita
1 tl kuivattua oreganoa tai
2 rkl tuoretta hienonnettuna
1 paprika

Kastike:
3/4 dl Pirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
1/4 dl viinietikkaa
1/2 tl mustapippuria
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna

1. Levitä salaatti vadille.

Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku.

Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille.

Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.

3. Ripottele pinnalle oreganoa.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon.

Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Provencen salaattisekoitus (Pirkka), annos 150g399g80kcal6g12g2g0g
Tomaatti 998g227kcal5.6g34.4g3g14g
Kurkku 533g58kcal3g7.5g0.5g3.7g
Sipuli 146g44kcal1.8g7g0.3g2.5g
Oliivi keskiarvo punnittu kivineen, öljysäilötty, vihreä/musta 266g422kcal2.9g3.8g42.6g9.4g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g1025g2768kcal184.5g20.5g215.2g0g
Oregano, kuivattu 2.7g8.1kcal0.3g0.6g0.3g1.1g
Paprika keltainen 453g136kcal4.3g23.1g0.9g9.1g
Oliiviöljy 180g1589kcal0g0g179.7g0g
Viinietikka 67g14kcal0g0.3g0g0g
Mustapippuri 5.3g15kcal0.6g2g0.2g1.4g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8192g10770kcal421.4g229.4g889.6g83.2g
Valittu annoskoko4096g5385kcal210.7g114.7g444.8g41.6g
Annoskoko puolitettuna2048g2692kcal105.4g57.4g222.4g20.8g
Arvot/100g100g132kcal5.1g2.8g10.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135512