Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 17g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1.1g3.4kcal0g0.8g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 12g38kcal1.1g6.9g0.2g1.7g
Vehnäjauho puolikarkea 7.3g25kcal0.7g5.1g0.1g0.3g
Auringonkukansiemen 2.8g17kcal0.6g0.4g1.4g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana82g167kcal4.8g26.4g3.4g4.4g
Valittu annoskoko41g83kcal2.4g13.2g1.7g2.2g
Annoskoko puolitettuna21g42kcal1.2g6.6g0.9g1.1g
Arvot/100g100g203kcal5.9g32.2g4.1g5.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326525