Broileri-Kaalilaatikko

4 annosta

1,5 dl rikottuja ohrasuurimoita (esikypsennettyjä)
5 dl kasvislientä
1 sipuli
1 paketti (450 g) broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 öljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
800 g keräkaalia
2 rkl oivariinia
1 tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
ripaus jauhettua maustepippuria
2 rkl siirappia
2 tl kuivattua meiramia
2,5 dl maitojuomaa
2,5 dl

1. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsiksi, noin 20 minuuttia.

Valuta siivilässä.

Kuori ja silppua sipuli
2. Ruskista broilerinsuikaleet rasvassa pannulla.

Lisää sipuli ja kuullota se pehmeäksi.

Siirrä broileri ja sipuli kulhoon odottamaan.

Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

3. Suikaloi kaali hienoksi ja paista se oivariinissa pannulla pehmeäksi, noin 10 minuuttia.

4. Mausta kaali suolalla, pippureilla, siirapilla ja meiramilla.

5. Yhdistä kulhossa ohrasuurimot, broileri-sipuliseos ja kaali.

6. Siirrä ne voideltuun ja tilavaan uunivuokaan.

Kaada päälle maito ja kasvisliemi.

Hauduta kaalilaatikko kypsäksi 175-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan.

Tarjoa puolukkahillon kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Broilerin fileesuikaleet pirkka12g14kcal2.2g0.2g0.5g0g
Neito voin makuinen erikoisrypsiöljy (Mildola oy), annos 10g0.3g2.3kcal0g0g0.3g0g
Keräkaali, 100g17g4.2kcal0.2g0.6g0g0.4g
Siirappi, tumma0.8g2.5kcal0g0.6g0g0g
Mustapekka tuorejuusto (Valio)2.6g12kcal0.3g0.2g1.1g0g
Risella puuroriisi 1dl=85g3.4g12kcal0.2g2.6g0.1g0.1g
Maitojuoma, rasvaton, laktoositon (Valio)2.6g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana83g97kcal6g8.8g4g1g
Valittu annoskoko41g49kcal3g4.4g2g0.5g
Annoskoko puolitettuna21g24kcal1.5g2.2g1g0.3g
Arvot/100g100g118kcal7.3g10.7g4.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305997