Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 3.9g28kcal0g0g3.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai8.1g28kcal1g5.8g0.2g0.2g
Sokeri 4g16kcal0g4g0g0g
Leivinjauhe 0.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Ruokasooda 0.2g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.6kcal0g0.2g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 3.1g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.9g1.2kcal0.1g0g0.1g0g
Raparperi 9g3.2kcal0.1g0.5g0g0.1g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 3.1g4.1kcal0.1g0.1g0.4g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g3.9g2.3kcal0.4g0.2g0g0g
Sokeri 2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.7g2.5kcal0.2g0g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana83g199kcal4g27.8g8.2g0.6g
Valittu annoskoko42g100kcal2g13.9g4.1g0.3g
Annoskoko puolitettuna21g50kcal1g7g2.1g0.2g
Arvot/100g100g240kcal4.8g33.4g9.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429574