Texmex-jauheliapiiras

Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa.

Lisää Oivariini rasva ja tapenade.

Laita leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohjalle.

Painele taikina pohjalle ja reunoille n. 2 - 3 cm:n korkeuteen.

Siirrä piiraspohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Puolita sipuli, leikkaa viipaleiksi.

Kuumenna rasva pannulla.

Lisää jauheliha, paista hetki ja lisää sipuli.

Kun jauheliha on kypsää, nosta pannu liedeltä.

Mausta suolalla.

Levitä puolet jauhelihaseoksesta vuoan pohjalle, sitten viipaleiksi leikatut tomaatit ja puolet juustoraasteesta.

Levitä päälle loput jauhelihasta ja juustoraaste.

Sekoita munat ja ruokakerma tasaiseksi seokseksi.

Kaada vuokaan.

(Leikkaa pepperonit pituussuunnassa 2-3 osaan.

Nostele päällimmäiseksi.)

Paista uunin ala- / keskitasolla 175 asteessa n. 50 min tai kunnes kypsä.

Tarjoa piiras illanistujaisissa tai pääruokana salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 190 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 4.4g15kcal0.5g3.1g0.1g0.2g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Oivariini, 60 (100g)2.7g15kcal0g0g1.6g0g
Oliivitahna,kalamata tapenade (Kreikka), annos 5g1.4g2kcal0g0.1g0.2g0g
Sipuli (kuorittu)1.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha11g18kcal2.1g0g1.1g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, tuore5.5g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Texmex juustoraaste (Valio), annos 150g4.1g14kcal1g0g1.1g0g
Kananmuna 50g(kpl)5.5g6.9kcal0.6g0g0.5g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%5.5g8.7kcal0.1g0.1g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana83g163kcal8.6g7.2g10.8g0.6g
Valittu annoskoko42g82kcal4.3g3.6g5.4g0.3g
Annoskoko puolitettuna21g41kcal2.2g1.8g2.7g0.2g
Arvot/100g100g196kcal10.3g8.7g13g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=447965