Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi14g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g3.8g14kcal0.6g2.8g0.1g0.3g
Hiiva, 50g0.9g0.6kcal0.1g0g0g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl4.7g16kcal0.7g3g0.1g0.3g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.2g0.9kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g58kcal1.7g11.8g0.2g0.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.9g8.4kcal0g0g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana83g197kcal6.2g35.6g2.6g2.4g
Valittu annoskoko42g99kcal3.1g17.8g1.3g1.2g
Annoskoko puolitettuna21g49kcal1.6g8.9g0.7g0.6g
Arvot/100g100g237kcal7.5g42.8g3.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=146073